За нас

Здравейте! Аз съм Александър Коларов и съм автор на проекта “Истории от прехода”, както и на здравния портал “Живи-здрави. Стартирах този проект с идеята да събера историите на хората, които са родени преди 1989г. и имат съзнателни спомени от 10 ноември 1989г. – датата, на която Тодор Живков е свален от власт. Идеята на влога, Facebook групата и страницата Истории от прехода” е да съберат историите на хората и техните спомени от тази дата и следвашите 2 – 3 години. Също така историческият влог показва как се е променило ежедневието им, как се е развил животът им или най-общо казано как смяната на строя им е повлияла.

Влогът и Facebook групата “Истории от прехода” са мястото за спомените на поколението, което изнесе целия преход с всички негови плюсове и минуси. Целта на проекта е не да е поредното място за политически спорове, от които почти на всички им е омръзнало или да се дават оценки кога е било по-добре – преди или след 10 ноември 1989г. Искам да дам гласност на личното мнение на хората, пречупено през техните спомени и истории.

Истории от прехода” е мястото, което дава трибуна на всички, които са били преки свидетели и участници на прехода от социализъм към демокрация. Във влога няма цензура, няма делене на бедни и богати, на комунисти и демократи, на провалили се и успели. Всеки е свободен да изрази своята гледна точка и да разкаже за спомените си. Така, както много хора го правят в тесен семеен кръг и на маса при събирания с приятели и роднини.

Наясно съм, че от мен се очаква безпристрастно представяне на всички възможни гледни точки. Точно заради това съм се постарал да събера максимално много истории на хора, преживели смяната на системата. Това са представители на различни съсловия, които в голямата си част имат и различни политически възгледи.

Надяваме се да ви е интересно. Бих се радвал на всякаква обратна връзка. Може да се свържете с мен като изпратите имейл или попълните контактната форма в сайта. Епизодите може да следите в моя YouTube канал или в Facebook групата и страницата “Истории от прехода”. Там може да изразите свободно вашето мнение по темата, да изкажете предложение или да поканите приятели да станат част от общността “Истории от прехода”.

Епизоди
projects-icon.png
Човека проявили интерес
Интервюта
award-icon-free-img.png